های فای چیست

های فای چیست؟

های فای،  hi fiکلمه‌ای است که بر روی اکثر دستگاه‌های صوتی دیده می‌شود. اما این واژه چه معنایی دارد؟ در واقع امروزه اکثر شرکت‌های لوازم صوتی سعی دارند رساترین و با کیفیت‌ترین صدا را تولید کنند. همیشه کیفیت در پهنای باند و فرکانس بالا خلاصه نمی‌شود، بلکه پاسخ فرکانس، اعوجاج، حذف نویز و … هم مهم هستند. با وجود سیستم های صوتی های فای می‌توانید صدایی شفاف‌تر را تجربه کنید.

از این رو ما در این مطلب از وبلاگ زیکو قصد داریم ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که بهترین سیستم صوتی های فای چیست؟  سپس اجزای یک سیستم های فای را برای شما شرح دهیم، پس در ادامه همراه ما باشید.

 

سیستم صوتی های فای چیست؟

طرز کار سیستم صوتی های فای

 

های فای از کلمه انگلیسی high fidelity می‌آید و به معنی “وفاداری و صداقت سیستم‌های صوتی، به پخش واضح‌ترین صداها و سیگنال‌ها” است. به زبان ساده، شنوندگان موسیقی به دنبال صدایی با کیفیت عالی هستند و سیستم صوتی های فای هم به فناوری می‌گویند که در آن دستگاه‌های صوتی موسیقی صدا را با کیفیت و دقت بالا پخش می‌کنند. در واقع سیستم‌های صوتی باید سیگنال‌ها را بدون تغییر در کیفیت، آماده پخش کنند. بنابراین سیستم‌های پشتیبانی کننده های فای، به هم ریختگی امواج و نویز صوتی پایینی دارد و می‌توانند صداها رو با پاسخ فرکانسی سریع پخش کنند.

 

تاریخچه ساخت سیستم صوتی Hi Fi

در سال ۱۹۳۰، در کشور آمریکا آزمایشگاهی به نام بل، روش‌های مختلف ضبط صدا را امتحان می‌کرد. در آن زمان ارتباط تلفنی بین آکادمی موسیقی فیلادلفیا و آزمایشگاه  بل در نیوجرسی برقرار شد. طی این تماس تلفنی توانستند صدای کنسرت سمفونیک را با کیفیت نزدیک به صدای اصلی ضبط کنند. سپس کمپانی‌های مختلف فیلم سعی کردند که صداها را به صورت تفکیک شده بر روی نوارهای نوری ضبط کنند. اما نقطه‌ی اوج این پیشرفت بعد از جنگ جهانی دوم بود که نوازندگان و آهنگسازان توانستند با استفاده از صفحه‌های صوتی گرامافون، آهنگ‌های خود را ضبط کنند. همه‌ی این تلاش‌ها سرآغازی برای به وجود آمدن بهترین سیستم صوتی های فای یا همان سیستم صوتی Hi Fi بودند.

 

طرز کار سیستم صوتی های فای

سیستم صوتی های فای چیست؟

به طور کلی های فای از 4 بخش تشکیل شده است و هر کدام از قسمت‌ها وظیفه‌ی مخصوصی دارند. در این بخش طرز کار قسمت‌های مختلف سیستم های فای را توضیح می‌دهیم.

  1. سورس (منبع): سورس را می‌توان معادل یک دیسک خوان یا پخش کننده‌ای همانند سی دی پلیر دانست. هر سورس به دو قسمت دیجیتال و آنالوگ تقسیم می‌شود. ابزاری مانند سی دی، دی وی دی و فلش جزو دسته دیجیتال به حساب می‌آیند. گرامافون و نوارهای مغناطیسی را می‌توان جزو بخش آنالوگ دانست. به طور کلی در این بخش اطلاعات دیسک‌های صوتی و نوارهای مغناطیسی خوانده می‌شوند و به صورت سیگنال‌های آنالوگ در می‌آیند.

همچنین هر کدام از تکنولوژی‌های این قسمت باید بیت‌ها را به شکل درست تبدیل کنند، یعنی صدا بدون هیچ تغییری و با فرکانس درست شنیده شود. تفاوت منبع دیجیتال و آنالوگ در صدای خروجی مشخص می‌شود. صداهایی که از بخش دیجیتال شنیده می‌شوند، حسی خشک، سرد و بی روح دارند. اما در مقابل، سورس‌های آنالوگ صدایی گرم و زنده تولید می‌کنند و اصلا به گوش‌ها آسیب نمی‌رسانند.

  1. آمپلی فایر (تقویت کننده): بخش تقویت کننده در سیستم های صوتی های فای نیز به دو قسمت تقسیم می‌شود. اولین قسمت پیش تقویت کننده یا پری آمپلی فایر است. این بخش تقویت کننده الکترونیکی محسوب می‌شود که به تقویت و پردازش سیگنال‌های کوچک می‌پردازد. این سیگنال‌های کوچک هم باید بعد از تقویت بر روی سیگنال‌های موسیقی قرار بگیرند. معمولا پری آمپلی فایرها در نزدیکی سنسورها نصب می‌شوند تا اثر تداخل و نویز را کم کنند. این کار باعث می‌شود که سیگنال صدا بدون آن که نسبتِ میزان نویز را کاهش دهد، طول سیم را بپیماید و به دستگاه برسد.

بخش دیگر تقویت کننده را پاور آمپلی فایر می‌نامند. این قسمت باید سیگنال‌های رادیویی کم قدرت را به سیگنالی با دامنه‌ی مناسب و قابل پخش، تبدیل کند. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به ارسال سیگنال صوتی بر آنتن، قابلیت تغییر بیس و تریبل، تغییر فرکانس هر صدا و انتخاب سورس، اشاره کرد.

  1. کابل اتصال: کابل‌ها جزو یکی از اصلی ترین تجهیزات سیستم صوتی های فای هستند که گاهی به آن‌ها توجه نمی‌شود. کابل‌ها بر روی زمان بندی، میدان صوتی و بافت صدا تاثیر گذارند. حتی جابه‌جایی و عوض کردن کابل می‌تواند منجر به تغییر میکرو دینامیک صدا شود. به علاوه کابل‌ها در سیستم‌های فول رنج، اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند. بهترین کابل‌ها دارای شیلد یا همان محافط هستند و همچنین باید تا حد امکان قطور و خالص باشند.
  2. بلندگو: بلندگوهای سیستم های فای می‌توانند به دو صورت 2 یا 3 راهه تولید شوند. اما برخی معتقدند که بهتر است از نوع سه راهه آن استفاده کنید زیرا دارای فرکانس گسترده‌تری هستند. در این بلندگوها برای تفیکیک صدا کراس اور را با شیب زیادتری می‌سازند. علاوه بر این باید اندازه بلندگو، حساسیت و توان آن با یکدیگر همخوانی داشته باشند. از طرفی اصلی‌ترین بخش بلندگو، ساب ووفر است که باید برای آن جعبه‌ای مناسب در نظر گرفت. معمولا جعبه‌ها توسط کارخانه ساخته می‌شوند و نباید از مواد پلاستیکی یا فلزی باشند، ولی چوب ام دی اف و نئوپان بهترین گزینه‌ها هستند.

 

مزایای استفاده از سیستم صوتی های فای

تاریخچه ساخت سیستم صوتی های فای

همانطور که می‌دانید ضبط صدا در سالن‌های استودیو بسیار راحت‌تر از ضبط کردن صدا در محیط‌های باز است. زیرا استودیوها آکوستیک بوده و در این بخش صداهای اضافی وجود ندارند. اما حتی در سالن‌های کنسرت چالش صدابرداری پررنگ‌تر است و صداهای اضافی مثل صحبت کردن شنیده می‌شوند.

وظیفه صدابردار این است که صداهای ناخواسته بیرونی را به حداکثر برساند و صدای اصلی با کیفیتی خوب به گوش شنوندگان برسد. در اینجا استفاده از بهترین سیستم صوتی های فای اهمیت زیادی دارد، این سیستم با پشتیبانی قوی می‌تواند صداها را به صورت تفکیک شده تنظیم کند و با بالاترین کیفیت به گوش حاضرین برساند.

در سیستم ضبط استودیو صداهای اضافی وجود ندارد و به دلیل آکوستیک بودن مکان، شنوندگان صدای ضبط شده را با همان کیفیت استودیو می‌شنوند. اما برخی از آهنگ‌سازان و صدابرداران معتقدند که افراد سلیقه موسیقیایی و شنیداری متفاوتی دارند.

بنابراین صدابردار باید با تنظیم استانداردهای لازم و بررسی کیفیت خروجی، صدایی را ایجاد کند که برای همه خوشایند باشد. در این بین نیازی به سیستم‌های گران قیمت نیست، فقط باید به جزئیات صدا و همچنین نحوه خروجی گرفتن دقت کنید. سیستم های صوتی های فای با کیفیتی مناسب و استاندارد این موقعیت را برای شما ایجاد می‌کنند.

تاثیر هوش مصنوعی بر سیستم های صوتی Hi-Fi

هوش مصنوعی (AI) انقلابی در صنعت hi-fi ایجاد کرده است. از بهینه سازی قرار دادن بلندگو تا بهبود کیفیت صدا، هوش مصنوعی برای ایجاد سیستم های hi-fi همه جانبه تر و لذت بخش تر از همیشه استفاده می شود.

یکی از امیدوار کننده ترین برنامه های AI در hi-fi بهینه سازی چیدمان بلندگو است. الگوریتم های هوش مصنوعی می توانند برای تجزیه و تحلیل اکوستیک یک اتاق و تعیین مکان ایده ال برای بلندگوها استفاده شوند. این می تواند به بهبود کیفیت صدا با کاهش بازتاب ها و اطمینان از اینکه صدا به طور مساوی در سراسر اتاق توزیع می شود، کمک کند. همچنین از هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت صدا استفاده می شود. الگوریتم های هوش مصنوعی را می توان برای حذف نویز و اعوجاج از سیگنال های صوتی استفاده کرد. این را می توان با تجزیه و تحلیل سیگنال و شناسایی فرکانس های ناخواسته انجام داد.

در نهایت، هوش مصنوعی برای شخصی سازی تجربیات گوش دادن استفاده می شود. الگوریتم‌های هوش مصنوعی را می‌توان برای ایجاد پروفایل تک تک شنوندگان و توصیه موسیقی‌هایی که احتمالاً از آن لذت می‌برند استفاده کرد. این را می توان با تجزیه و تحلیل تاریخچه شنیداری و ترجیحات شنونده انجام داد.

هوش مصنوعی برای توسعه انواع جدیدی از سیستم‌های صوتی hi-fi، مانند سیستم‌هایی که می‌توانند با صدا کنترل شوند یا با محیط شنونده سازگار شوند، استفاده می‌شود.

خرید سیستم صوتی های فای

پیش از خرید سیستم ها فای ابتدا باید بررسی کنید که آیا حتما به این سیستم نیاز دارید یا خیر؟ زیرا قیمت سیستم صوتی های فای تقریبا بالا است و شاید وسایلی ساده‌تر نیز برای شما کافی باشند. از این رو پیشنهاد می‌کنیم قبل از اقدام برای خرید، با شماره 02133958199 تماس بگیرید. مشاوران زیکو پس از بررسی جزئیات و در صورت نیاز به این سیستم، قیمت نهایی را به شما اعلام می‌کنند.

شرکت زیکو با سابقه‌ای درخشان و خدمات پس از فروش، نصب انواع سیستم‌های صوتی، تصویری، نورپردازی، امنیتی و … شما را با کیفتی عالی انجام می‌دهد. کافیست برای مشاوره و طراحی به ما مراجعه‌ی کنید و از راهنمایی‌های تخصصی کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره خرید
ارسال نمایید