سینتی سایزر چیست؟

سینتی سایزر چیست

برای اینکه به درستی بدانیم سینتی سایزر چیست و چه تغییر مهمی در موسیقی ایجاد کرده‌است باید به این نکته توجه کنیم که در تمام تاریخ بشر، موسیقی تنها به روش‌های محدودی می‌توانست تولید شود. برای مثال، در ویولن، تار، گیتار، پیانو یا سنتور موسیقی با ارتعاش یا ضربه زدن به سیم ایجاد می‌شود. یا حتی با ارتعاش هوا که در سازهای بادی برنجی و چوبی انجام می‌شود. با این حال، در قرن بیستم، روش جدیدی برای تولید موسیقی مطرح شد که به هیچ یک از تکنیک‌های ذکر شده برای تولید صدا نیاز نداشت. این خانواده جدید از سازها، که تا امروز بسیار محبوب هستند، به عنوان خانواده سینتی شناخته می‌شوند. این آلات موسیقی جدید نه با ارتعاش فیزیکی که با موج‌های الکترونیکی موسیقی را ایجاد می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به تفصیل در مورد سینتی سایزر، ویژگی‌های آن، انواع و کاربردهای آن صحبت کنیم.

سینتی سایزر چیست؟

سینتی سایزر یک ابزار الکترونیکی است که از نوعی پردازش دیجیتال یا آنالوگ برای تولید صدای قابل شنیدن استفاده می‌کند. همانطور که از نام آنها پیداست، اکثر سینتی‌ها به دنبال بازتولید (یا سنتز) مصنوعی صدای سازها هستند.
سینت‌هایی که از سازهای آکوستیک تقلید می‌کنند، صداهایی را مانند این سازها تولید نمی‌کنند. به عنوان مثال، بسیاری از انواع الکترونیکی آن دارای تنظیماتی هستند که با عنوان پیانو نامگذاری شده‌اند، به این معنی که صدایی تولید می‌کند که یک پیانوی کلاسیک ۸۸ کلیدی را تداعی می‌کند، اما در واقع توسط یک سری مولدهای الکترونیکی صدا تولید می‌شود. فعالیت فیزیکی که باعث می‌شود پیانو صدا تولید کند (چکشی که به سیم‌های کوک شده ضربه می‌زند) هرگز با سینتی سایزر اتفاق نمی‌افتد.

منشا سینتی سایزر چیست؟

نمونه‌های امروزی آن بیشتر حول محور رایانه‌های شخصی هستند، اما نمونه‌های قبلی آن‌ها اشکال مختلفی داشتند. اولین نمونه‌های سینتی سایزر صوتی عبارتند از:
• Dynamophone که توسط Thaddeus Cahill در سال ۱۹۸۷ به ثبت رسیده است.
• ترمین، نوع دیگری است که بدون تماس متشکل از نوسانگرهای الکترونیکی است که توسط لئون ترمین در سال ۱۹۲۸ به ثبت رسید.
• RCA Electronic Music Synthesizer Mark I که در سال ۱۹۵۶ منتشر شد.
یک پیشرفت بزرگ در فناوری سینتی سایزر آنالوگ توسط مخترع رابرت موگ انجام شد که سینتی سایزرهای مدولار همنام او طیف گسترده‌ای از صداها را از طریق امواج سینوسی، امواج اره، امواج مربعی و نوسانگرهای فرکانس پایین تولید می‌کردند.
نمونه‌های دیجیتال در دهه ۱۹۷۰ وارد بازار شدند و در دهه ‍۱۹۸۰ بر موسیقی پاپ تسلط یافتند. یک مدل معروف آن یاماها DX7 بود که دارای صفحه کلیدی به سبک پیانو بود و در مقایسه با نمونه‌های قبلی خود وزن نسبتا سبکی داشت (اگرچه با استانداردهای کیبورد مدرن بسیار سنگین بود).

سینتی سایزر

سینتی سایزر چگونه کار می‌کند؟

  • سینتی سایزر سنتی از نوسانگر الکترونیکی برای تولید صدا استفاده می‌کند.
  • اما نوازندگان الکترونیک امروزی از نوسان سازهای دیجیتال و نوسانگرهای کنترل شده با ولتاژ آنالوگ (VCOs) استفاده می‌کنند.
  • یک فیلتر تنظیم شده است تا به معنای واقعی کلمه، فرکانس‌های خاصی از صدا را فیلتر کند. به عنوان مثال، یک فیلتر پایین گذر به فرکانس‌های پایین اجازه عبور می‌دهد در حالی که فرکانس‌های بالاتر را مسدود می‌کند؛ اما یک فیلتر بالاگذر برعکس عمل می‌کند. فیلترها را می‌توان برای هر جایی در طول طیف صوتی تنظیم کرد و یک مجموعه از فرکانس‌ها را مسدود کرد و در عین حال به دیگر فرکانس‌ها اجازه عبور داد. در واقع، فیلتر یک نوع قوی از اثر اکولایزر (EQ) است.

یک نوسان ساز فرکانس پایین (LFO) سیگنال‌های الکترونیکی را در قسمت پایین شنوایی انسان، معمولا حدود ۲۰ هرتز تولید می‌کند. این دستگاه‌ها برای تولید افکت‌های ریتمیک مانند ترمولو که به سرعت حجم موج صوتی را تغییر می‌دهد مفید هستند.

انواع سینتی سایزر موسیقی

سینتی سایزر انواع مختلفی دارد که شامل آنالوگ، دیجیتال، مونو، پلی و مجازی می‌شود. سینت‌های کلاسیک همگی آنالوگ هستند. در سینتی‌های کلاسیک صدا توسط مدارهایی تولید می‌شود که با استفاده از فیلترها آن را دستکاری می‌کنید تا به صدای دلخواه خود برسید. اما نمونه‌های جدید قابل تبدیل دیجیتال یا VST هستند.

سینتی سایزر دیجیتال چگونه کار می‌کنند؟

یک سینت دیجیتال از پردازنده‌های دیجیتال استفاده می‌کند. آن‌ها در اصل یک کامپیوتر با صفحه کلید پیانو و معمولا نوعی LCD به عنوان رابط هستند.
از زمان تولد DAW های مدرن (ایستگاه‌های صوتی دیجیتال – نرم افزار ضبط مانند Logic Pro X یا Pro Tools ) پلاگین‌های VST به تولیدکنندگان امکان دسترسی به دنیایی از صداهای مصنوعی مختلف را می‌دهد.

سینتی سایزر VST

سینتی VST از نظر نحوه کار بسیار شبیه به سینتی دیجیتال هستند. اما البته با امتیاز اضافه استفاده از MIDI که به کمک آن می‌توانید بعدا صدا را تغییر دهید و با انواع صداهای مختلف آزمایش کنید. VST و Digital synths همیشه در استودیو ضبط خواهند می‌شوند و گزینه‌های متعددی را به هر هنرمند می‌دهند. انواع دیجیتال و VST عموما بسیار ارزان‌تر از نمونه آنالوگ هستند.

سینتی سایزر مدولار

این نمونه غالبا به صورت دیجیتال طراحی می‌شود. در این نوع سینت سایزر تمام نقاط با سیم به هم قابل اتصال هستند و شما با اتصال نقاط به هم می‌توانید صداهای مختلف را ایجاد کنید.

سینتی سایزر آنالوگ مجازی

این نوع در واقع ترکیبی از نوع دیجیتال و آنالوگ است. به این صورت که بر اساس سیستم دیجیتال کار می‌کند اما بعضی ویژگی‌های آنالوگ را هم به شما ارائه می‌دهد. در واقع فیلترها و ماژول‌هایی که شما در نوع آنالوگ می‌بینید در آن به کمک شبیه‌سازی کامپیوتری ساخته شده‌اند. از مزیت‌های آن نسبت به نمونه‌های آنالوگ این است که می‌توانید آن‌ها را برنامه‌ریزی کنید و پچ‌های ساخته شده را به عنوان پیش فرض ذخیره کنید.

انواع سینتی سایزر

آنالوگ یا دیجیتال؟

استفاده از سینتی سایزر آنالوگ در مقابل دیجیتال بحثی است که اغلب در بین طرفداران موسیقی الکترونیک مطرح می‌شود. حقیقت این است که بسته به چیزی که انتظار دارید، هر دو جایگاه خود را دارند .
تفاوت این است که آنالوگ از VCO ها، مدارهای تولید کننده صدا و مدولاتورها استفاده می‌کند. سینتی‌های دیجیتال از نوسانگرهای با کنترل عددی استفاده می‌کنند و عملکرد فیزیکی بیشتری دارند، همانطور که از یک کامپیوتر انتظار دارید.
سنتزهای آنالوگ اغلب صدایی گرمتر دارند و در مواقعی سازگارتر به نظر می‌رسند که بخشی از جذابیت آنها است.

چرا باید از سینتی سایزر استفاده کنم؟

وقتی دانستیم که سینتی سایزر چیست پاسخ این سوال نیز روشن می‌شود. پاسخ ساده این است که این دستگاه‌ها صداهایی را ایجاد می‌کنند که با سازهای دیگر نمی‌توانید آن‌ها را بسازید. خواه صداهای بم، زیر یا سازهای کوبه‌ای باشد، سینتی‌ها می‌توانند همه این کارها را انجام دهند. آن‌ها در استودیو یا روی صحنه بسیار ارزشمند هستند و رویکرد شما را در ساخت موسیقی تغییر خواهند داد.
استفاده از تنظیمات از پیش تعیین شده کاملا مناسب است، اما یکی از دلایل اصلی استفاده از سینتی، پتانسیل گسترده طراحی صدا است. داشتن توانایی ایجاد پچ‌های منحصر به فرد چیزی است که بسیاری از نوازندگان از آن رضایت زیادی دارند.

کاربرد سینتی سایزر

جمع‌بندی

سینتی سایزر از انواع آلات موسیقی جدید است که بر خلاف ابزارهای موسیقی قدیمی با لرزش تارهای سیمی یا ارتعاش هوا کار نمی‌کند. بلکه شیوه کار کردن آن بر اساس مجموعه‌ای از مدارهای الکتریکی است که منجر به تولید صدا می‌شود. این وسیله از دهه‌های آغازین قرن بیست به دنیا معرفی شد و به سرعت جای خود را باز کرد. سینتی‌ها انواع مختلفی از آنالوگ، دیجیتال، مونو و مجازی دارند که می‌توان بسته به موسیقی‌ای که می‌پسندید از آن استفاده کنید. سینت‌ها به یک فیلتر مجهز هستند که می‌توانند بعضی از فرکانس‌هایی که شما نیاز ندارید حذف کنند و صدا را آنچنان که دلخواه شما است تولید کنند. در این مقاله سعی کردیم برای شما روشن کنیم که سینتی سایزر چیست و ویژگی‌ها، نحوه عملکرد و انواع آن را توضیح دهیم. امیدواریم این مقاله به شما در آن به مشاوره نیاز دارید به سایت زیکو سر بزنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره خرید
ارسال نمایید