آمپلی فایر برای مساجد

آمپلی فایر برای مساجد

آمپلی فایر برای مساجد از مهم‌ترین تجهیزات جهت سیستم صوتی این اماکن محسوب می‌شود. مساجد از مکان‌های مذهبی بوده که در آن علاوه بر اقامه نماز جماعت، مراسم دیگری از جمله سخنرانی‌ها، عزاداری و جشن‌های مذهبی نیز برگزار می‌شود. از این‌رو تجهیز مساجد به سیستم صوتی مناسب و قوی بسیار ضروری خواهد بود تا پخش صدا به تمامی قسمت‌های آن با کیفیت بالا و یکپارچه صورت گیرد. سیستم‌های صوتی از نظر تجهیزات بکار رفته در آن، از جمله دستگاه آمپلی‌فایر متنوع هستند. در این مقاله قصد داریم بیشتر درباره آمپلی‌فایرها و انتخاب انواع مناسب و کاربردی آن‌ها برای مساجد بپردازیم.

بهترین آمپلی فایر برای مساجد چیست؟

همان‌طور که اشاره شد آمپلی‌فایر از اجزای بسیار مهم در سیستم صوتی مسجد است. بهترین آمپلی‌فایر با توجه به نوع مراسم قابل تنظیم بوده و می‌تواند کیفیت صدا را به صورت مناسبی برای پخش از بلندگوها فراهم نماید. به عنوان مثال میزان صدا در سخنرانی‌ها و خطبه‌های نماز جماعت با میزان آن جهت پخش مراسم عزاداری و اعیاد مذهبی متفاوت خواهد بود. بنابراین استفاده از آمپلی‌فایر با کیفیتی که برای برگزاری هر نوع مراسم و سخنرانی مناسب است، ضروری به نظر می‌رسد.
اما بهترین آمپلی فایر برای مساجد چگونه انتخاب می‌شود؟ به‌طور کلی تعداد تجهیزات صوتی مساجد مانند میکروفون‌ها، بلندگوها و … با توجه به وسعت فضا و تعداد افراد حاضر در آن تعیین شده تا صدا از لحاظ کیفیت و بلندی آن به بهترین وجه ممکن پخش شود. بدین‌ترتیب با افزایش تجهیزات در سیستم صوتی مساجد نیاز به استفاده از آمپلی‌فایرهای قوی‌تر نیز خواهد بود.

آمپلی‌فایر و نقش آن در سیستم پیجینگ مساجد

سیستم پیجینگ مساجد به طور معمول شامل بلندگو، میکروفون و آمپلی‌فایر است. آمپلی‌فایر در واقع دستگاهی است که صدای ورودی از میکروفون را تقویت کرده تا صدای خروجی با کیفیت و میزان مناسبی از باندها و بلندگوها پخش شود. از این‌رو باید سیم‌کشی تمامی باندها در این سیستم به آمپلی‌فایر وصل گردد. چنانچه از بهترین آمپلی فایر برای مساجد استفاده شود، تقویت و ارتقاء صدای دریافت‌شده نیز به بهترین شکل صورت خواهد گرفت.
حتماً در ماه‌های محرم و صفر شاهد پخش نواهای مختلف عزاداری از مساجد بوده‌اید که برخی از این صداها بسیار دلنشین و گیرا هستند. اما از طرف دیگر برخی از صداها مدام قطع و وصل شده و علاوه بر نویز ممکن است بسیار بلند و گوشخراش بوده که ناراحتی افراد حاضر در مراسم و همچنین همسایگان مسجد را به دنبال دارد. کیفیت این صداها رابطه مستقیمی با کیفیت تجهیزاتی مانند آمپلی‌فایر در سیستم صوتی مساجد دارد. جهت جلوگیری از چنین مشکلاتی لازم است در انتخاب و خرید آمپلی‌فایر دقت شده و این دستگاه را متناسب با نوع کاربری، تعداد سایر تجهیزات مانند بلندگو و ابعاد فضای مورد نظر تهیه کرد.

بهترین آمپلی فایر برای مساجد چیست؟

ویژگی‌های مهم جهت انتخاب آمپلی فایر برای مساجد

خطی و صاف بودن امواج آمپلی‌فایر، میزان کارایی و همچنین خروجی دستگاه، قدرت سیگنال و بسیاری از موارد دیگر از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که در هنگام خرید این دستگاه باید بدان توجه کرد. در ادامه به برخی از نکات و خصوصیات دیگر درباره انتخاب آمپلی فایر برای مساجد اشاره می‌کنیم.

قدرت آمپلی‌فایر

از مهم‌ترین ویژگی‌های یک دستگاه آمپلی‌فایر قوی و با کیفیت سنجش آن بر اساس میزان قدرت دستگاه است. وات واحد اندازه‌گیری برای این سنجش بوده و هرچه میزان آن بالاتر گردد، آمپلی‌فایر از قدرت بیشتری برخوردار است. آمپلی‌فایرها از نظر توان و قدرت در مدل‌های مختلفی تولید و در بازار عرضه می‌شوند که برخی از آنها عبارتند از:
آمپلی‌فایر پرقدرت: آمپلی‌فایرهای فوق قادر هستند که سیگنال‌های بیشتر از چند ولت و یا کمتر از آن را تقویت کنند.
آمپلی‌فایر قدرت: این دسته از آمپلی‌فایرها سیگنال‌های صوتی متوسط را به میزان چند ولت و یا کمتر تقویت می‌کنند.
آمپلی‌فایر از نوع میکرو: این مدل از آمپلی‌فایرها سیگنال‌های صوتی بسیار ضعیف تا حد چند میکرو را تقویت می‌نمایند.
آمپلی‌فایر از نوع اولترامیکرو: آمپلی‌فایر اولتارامیکرو قادر به تقویت سیگنال‌های خیلی ضعیف تا حد چند میکرو را دارا بوده که قدرت مناسبی دارد.
آمپلی‌فایر از نوع سیگنال ضعیف: این دسته از آمپلی‌فایرها نیز به منظور تقویت و ارتقاء سیگنال‌های صوتی بیشتر از چند میکرو ولت و کمتر از میلی‌ولت استفاده می‌شوند.
انتخاب آمپلی‌فایر از نظر میزان قدرت برای هر مسجدی متفاوت است. اما چنانچه قصد استفاده از این دستگاه برای مساجد با فضای متوسط را دارید، قدرت ۲۵۰ الی ۷۵۰ وات برای دستگاه آمپلی‌فایر مناسب خواهد بود.

امکان تنظیم حالت‌های مختلف در آمپلی‌فایر

آمپلی فایر برای مساجد در مدل‌ها و برندهای مختلفی در بازار وجود دارند. همچنین کانال‌های موجود بر روی این دستگاه‌ها بسیار متنوع بوده و امکان تنظیم صدای خروجی را با توجه به موقعیت مورد نظر شما فراهم می‌سازد. حالت استریو، حالت موازی، حالت بریج از جمله این حالت‌ها است.

ویژگی‌های مهم جهت انتخاب آمپلی فایر برای مساجد

کانال‌های ورودی و خروجی دستگاه آمپلی‌فایر

شما می‌توانید نوع آمپلی‌فایر خود را از نظر میزان کانال‌های ورودی و خروجی با توجه به تعداد بلندگوها در سیستم صوتی مسجد انتخاب نمایید. اکثر آمپلی‌فایرها دارای دو کانال ورودی و خروجی هستند که امکان استفاده از چند بلندگو را در حالت استریو فراهم می‌سازند. البته برخی از آمپلی‌فایرها نیز دارای تعداد بیشتری از کانال‌های ورودی و خروجی بوده که جهت سیستم‌های صوتی پیچیده کاربرد دارند.

پردازش سیگنال دستگاه

آمپلی فایر برای مساجد با استفاده از سیستم پردازشگر سیگنال‌ DSP امکان تبدیل سیگنال آنالوگ ورودی را به جریان بیت دیجیتال داشته که این امر شکل‌دهی و کنترل سیگنال را توسط کاربر ممکن خواهد ساخت.

تطابق توان آمپلی‌فایر و بلندگو ها

بررسی تطابق آمپلی‌فایر از نظر توان با بلندگوهای مورد استفاده قرار گرفته، نیز از نکات مهمی است که در هنگام انتخاب این دستگاه باید بدان توجه نمایید. آمپلی فایر برای مساجد در صورتی کاربردی است که با دریافت امواج ولتاژ پایین از منبع، توانایی تبدیل آن‌ها را به سیگنال‌های بسیار قوی و با کیفیت داشته و بتواند تاثیرگذاری مناسبی را بر روی هدایت بلندگو و باندها اعمال کند. خروجی صدا بعد از تقویت توسط آمپلی‌فایر با واحدی تحت عنوان امپنداس که با علامت اهم معرفی شده، محاسبه می‌شود. بر همین اساس ضروری است که خروجی بلندگو با توجه به میزان امپنداس دستگاه آمپلی‌فایر مورد نظر یکی گردد.

انواع آمپلی‌فایر از نظر کلاس

دستگاه آمپلی‌فایر بر اساس حروف انگلیسی به کلاس‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند که عبارتند از:
کلاس A: آمپلی‌فایرهایی که بسیار ساده بوده و در عین حال کارآیی بسیار محدودتری نیز دارند در این کلاس قرار می‌گیرند. با توجه به این امر انتخاب آمپلی فایر برای مساجد از این کلاس چندان مناسب نیست.
کلاس B: این دستگاه‌ها تا حدودی مشکلاتی مانند گرم شدن بیش از حد آمپلی‌فایر کلاسA را نداشته و به همین دلیل تولید شده‌‌اند.
کلاسAB: در میان سایر دستگاه‌های آمپلیفایر این کلاس از نظر کارایی در سطح بالایی قرار داشته که مناسب برای مساجد نیز خواهد بود.
کلاسC: این نوع از آمپلی‌فایرها هر چند از نظر کارایی توانمند هستند، اما تقویت‌کننده خطی در این دستگاه وجود نداشته و معمولا برای مساجد کاربرد ندارند.
کلاسD: آمپلی‌فایرهای فوق دارای تقویت‌کنندهPWM هستند.
کلاسF: تقویت‌کننده در کلاس فوق با بکارگیری دو خروجی، امواج را به صورت مربع ایجاد می‌کند.
کلاسG: در این کلاس آمپلی‌فایرها نیز از دو یا تعداد بیشتری از ولتاژ منبع تغذیه بهره می‌برند تا سطح ولتاژ را با توجه به نیاز به طور اتومات تغییر دهند.
آمپلی‌فایرها در کلاس‌هایS و T نیز تعریف شده‌اند، اما چندان پرطرفدار نیستند.
در اکثر سیستم‌های صوتی از آمپلی‌فایر استفاده شده و بدون این دستگاه امکان استفاده از سیستم‌های فوق نخواهد بود. در صورت عدم وجود آمپلی‌فایر در سیستم‌های صوتی نیاز به خرید این محصول به صورت جداگانه است.

انواع آمپلی‌فایر از نظر کلاس

جمع‌بندی آمپلی فایر برای مساجد

امروزه بسیاری از مساجد مجهز به سیستم‌های صوتی مناسب و باکیفیت هستند تا بتوانند برگزاری نماز جماعت و همچنین مراسم مختلفی مانند عزاداری‌ها و جشن‌های مذهبی را به بهترین وجه انجام دهند. آمپلی‌فایر از مهم‌ترین دستگاه‌ها در سیستم صوتی هیئت و مسجد به شمار می‌رود. در مقاله فوق ضمن تعریف آمپلی‌فایر و کارایی آن، نکاتی را در مورد خرید بهترین آمپلی فایر برای مساجد عنوان کردیم. برای کسب مشاوره‌های لازم و خرید تجهیزات صوتی با کیفیت و مرغوب از جمله آمپلی‌فایر، می‌توانید به سایت زیکو مراجعه نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره خرید
ارسال نمایید